Welkom bij Aarde-Werk de Stegge! 

Het hele terrein inclusief de gebouwen is ontworpen als een integraal duurzaam permacultuursysteem. Op diverse manieren kun je het terrein verkennen en beleven. Ontdek en beleef de natuur !

dsc03710

Openingstijden:

1 april tot 1 oktober: woensdag-zaterdag 10.00 en 16.00 uur. 's Zondags zijn we gesloten .  

Voor groepen (vanaf 5 personen) graag een afspraak maken per mail (info@aarde-werkdesteggen.nl) of telefoon (06 21566924)

Rondleiding tot 10 personen : € 75,- (1,5 uur) telefonisch reserveren

Doe het zelf rondleiding met hulp van een plattegrond en een rugzakje om zelf het terrein te ontdekken en te beleven:

€ 5,- per persoon.

€ 15,- gezinskaart (max 2 volwassenen en 3 kinderen) met voor de  kinderen een speurtocht, puzzelroute of een ontdekkingstocht met opdrachten, afhankelijk van de leeftijd.

Blote voetenpad : € 5,- per persoon, kinderen tot 12 jaar € 2,50

Ontdekken en beleven op het terrein voor jong en oud

logo nl winterswijk

Beleven begint al meteen als je het terrein van de Praktijkschool voor Duurzaamheid op komt. Een ouderwetse hooiberg steekt boven de bomen uit en dat maakt nieuwsgierig. Verderop valt je oog op een authentiek nagebouwde aardappelschuur en in de wei twee poelen, een grote met een vlot. 

Duurzaamheid in de praktijk zien

Je kunt op het 2 hectare grote terrein rondlopen en van alles leren over duurzaamheid. Alles is ontworpen op basis van de principes van permacultuur: alles werkt in kringlopen van voedsel, water en energie. Elk jaar groeit de biodiversiteit op dit bijzondere terrein. Er liggen 20 zonnepanelen op de aardappelschuur en10 ervoor op de grond en nog 7 panelen op de Schoppe. Het afvalwater wordt in een helofytenfilter gereinigd en hergebruikt in de toiletten, de houtsnipper cv brandt op in de omgeving geoogst snoeihout. Genoemde elementen worden met informatieborden toegelicht. Kinderen kunnen zich ook vermaken op het land met behulp van daartoe ingerichte speelnatuur. Volwassenen worden al snel geraakt door de kleuren, geuren en zoemgeluiden. vast een voorproefje?

Bekijk de fotoboeken van het terrein, de cursusruimte en de activiteiten.

Een lokale houtkunstenaar versierde de wei. Hij construeerde twee uitkijkstoelen, een bij de poel en een in het voedselbos, geschikt om wat te mijmeren in het groen. Hij verrrijkte het terrein met enkele 'wilgenhutten' die bestaan uit in een cirkel geplante dikke wilgentakken die elk jaar verder uitlopen en ook om de twee of drie jaar gesnoeid worden. Ook ontwierp hij twee Eiffeltorentjes bij de vuurplaats. In bijgaand filmpje kun je zien hoe deze wilgencreaties zijn gebouwd.


workshop pizza-oven bouwen

Quotes

"Ik heb hier de bevestiging gekregen dat dit duurzame leven me goed doet."


Quotes

"Interessant om de spanning te voelen tussen ongezonde gewoonten en bewust gezond leven."'