Welkom bij de opening van de 'Ontdek en Beleef 'tuin op 19 juni

2011-06-08

Welkom bij de opening van de 'Ontdek en Beleeftuin' van Aarde-Werk 'de Stegge' op zondag 19 juni om 14 uur. Gerard van der Sterre, bestuurslid van de KNHM afd. Gelderland zal de opening verrichten. Deze ontdekkingstocht geef je zelf vorm. Je wordt uitgenodigd met al je zintuigen open aanwezig te zijn en je te laten verrassen door wat je tegenkomt.  

Welkom bij de opening van de 'Ontdek en Beleef 'tuin op 19 juni
Start je ervaringstocht bij de hooiberg, het centrale punt van de ontdek en beleeftuin. Je vindt daar je rugzakje. In de hooiberg kun je  koffie of thee maken tegen een kleine vergoeding. Bestudeer de plattegrond om vast te stellen welke punten je op het terrein wilt aandoen. In je rugzakje zit een afdruk van deze plattegrond om onderweg nog eens te bekijken.

Neem de tijd voor je tocht. Het gaat om de beleving, het ervaren in het hier en nu. Als je weinig tijd hebt, maak dan de keus om slechts enkele elementen nader te leren kennen, en/of kom later terug als je wel de tijd kunt nemen.

Elke ervaring is uniek, speciaal van jou en onvervangbaar. Op het terrein is veel te beleven, neem er dus de tijd voor en laat los dat je 'alles' zou moeten zien. Misschien is 'zien' nog minder interessant dan alleen maar luisteren, of geuren opsnuiven, of....Het gaat bij deze route dus niet om veel kennis op te doen, al zul je merken dat je ook, wellicht nieuwe, informatie krijgt. Maar ook dan gaat het om je beleving: wat ervaar je als je dit hoort, of leest, of je realiseert?

Als je met z'n tweeen bent, neem dan ook tijd om alleen te zijn en je eigen beleving op te zoeken. Andere momenten kan het fijn zijn samen te ervaren of elkaar te helpen bij ervaren, bijvoorbeeld als je even een blinddoek voordoet....

Zie je andere mensen op het terrein lopen, laat hen hun eigen gang gaan, ook zij komen voor de beleving en willen in rust iets kunnen ervaren.

De hooiberg is een centraal punt en ook een gemeenschappelijke plek, geschikt voor ontmoeting en, indien je dat wilt, uitwisseling. Je kunt daar, als je dat wilt, in het "Wensenboek' een impressie achterlaten, die anderen weer kunnen lezen.

Bel even 06 48355663 voor je vertrek (nummer van de eigenaren van De Stegge) om je rugzakje terug te geven en het retourgeld te ontvangen. Geniet van je tocht en de schoonheid die je ongetwijfeld zult 'ontmoeten'.

Reserveer via de website een rugzakje voor jouw trektocht door het Hier&Nu op de dag die je hebt gekozen.

Over de route-ontwerpers

Deze route is tot stand gekomen dank zij steun van de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij. Wij danken staf en bestuur van de KNHM dat ze dit hebben mogelijk gemaakt. De route is gerealiseerd in het voorjaar van 2011, onder begeleiding van Buro Kloeg. Alle timmerwerken zijn uitgevoerd door Tim Hagen uit Woold. Wij danken Tim voor zijn deskundige en creatieve inbreng en uitvoering. Met Hanneke Verhulst (Singing Body Company) hebben we fijn samengewerkt aan de 'Trektocht door het 'Hier en Nu' . Ook danken we alle vrijwilligers en tijdelijke krachten die hun bijdrage hebben geleverd. Dank aan Bert,Ellen,Maria,Patrick,Job,Gea.

Nieuwsbrief?

Schrijf u hier direct in voor onze digitale nieuwsbrief.
Quotes


Quotes

"Interessant om de spanning te voelen tussen ongezonde gewoonten en bewust gezond leven."'


Quotes

"Ik heb hier de bevestiging gekregen dat dit duurzame leven me goed doet."


Quotes

'Ik ben me bewust geworden van dat IK deel uitmaak van levende systemen en kan bijdragen aan de kringloop hierin.'


Quotes

'De permacultuurprincipes zijn niet alleen van toepassing op natuur, ook op je eigen leven.'


Quotes


Quotes

"Ik ga na deze week bewust duurzaam leven en ecologische producten gebruiken"


Quotes

"Echt een heel prettige balans in structuur en begeleiding, vrijheid en het werk, waardoor het echt een geheel is."


Quotes


Quotes

"Zeer positief, ontspannen, leerzaam, open, inspirerend, gezellig, lekker fysiek werk en intelligent gezelschap."