Ontdek en Beleeftuin is open

2011-06-19

Vanmiddag direct na het ophouden van de buien heeft Gerard van der Sterre de 'Ontdek en Beleefroute' op het terrein van Aarde-Werk 'de stegge' officieel opengesteld. Velen trotseerden het buiige weer en kwamen nieuwsgierig naar de tuinderij. Diverse bezoekers beloofden terug te komen voor een uitgebreide ontdek- en beleeftocht.

Ontdek en Beleeftuin is open
Ondanks de fikse buien waren heel wat belangstellenden naar tuinderij Aarde-Werk 'de Stegge' gekomen om de opening mee te maken van de 'Ontdek en Beleefroute'

"Het bijzondere van deze route", zei Gerard van der Sterre, die namens de KNHM (Heidemaatschappij) het openingswoord sprak, "is dat er geen route is. Iedereen kan hier zijn eigen route kiezen. Van de ene plek word je via de borden getrokken naar een andere. Je volgt gewoon je impulsen". Buro Kloeg heeft op professionele en aantrekkelijke wijze de informatieborden vormgegeven. Hanneke Verhulst van de 'Singing Body Company" maakte samen met de intitiatiefnemers de teksten voor de "Trektocht door het Hier en Nu', maakte een welkomsmozaiek, een keienplateau bij de pomp en een vloermozaiek voor de hooiberg. Op diverse plekken kunnen bezoekers een bijzondere ervaring opdoen door de zintuigen open te stellen voor geluiden, vergezichten, geuren of dingen die betast kunnen worden.  Een rugzakje met enkele attributen als een plaid, spiegeltje en kussen helpt de trekker het hier en nu in alle rust in zich op te nemen. Tim Hagen, de timmerman die de houten schilden voor alle tekstborden en het tuinmeubilair maakte, werd in het zonnetje gezet dat even leek door te breken. Jan-Willem prees zijn creativiteit en zijn vermogen om uit te gaan van wat er al is op het terrein en daarbij aan te sluiten. Hij is ook de bedenker van een aantal levende wilgen'bouwwerken', waarmee hij het hele terrein een nieuwe gezicht heeft gegeven.

gerardvdsterre gea jw

Gerard v.d.Sterre krijgt applaus van Jan-Willem en Gea na zijn openingswoord en handeling

In de stand konden bezoekers bij Gea Boessenkool kruidenthee, johannusolie en vruchtenjam kopen. De bij dit soort happenings gebruikelijke champagne was geheel in stijl vervangen door een bubbeldrankje gemaakt van vorige week geplukte vlierbloesems en honing van de naburige imerij 'de Besker'. Ook konden mensen een koekje van eigen deeg krijgen. Na het handmatig malen van tarwe ging een groepje kinderen pannenkoeken bakken.

Nieuwsbrief?

Schrijf u hier direct in voor onze digitale nieuwsbrief.
Quotes


Quotes

"Interessant om de spanning te voelen tussen ongezonde gewoonten en bewust gezond leven."'


Quotes

"Ik heb hier de bevestiging gekregen dat dit duurzame leven me goed doet."


Quotes

'Ik ben me bewust geworden van dat IK deel uitmaak van levende systemen en kan bijdragen aan de kringloop hierin.'


Quotes

'De permacultuurprincipes zijn niet alleen van toepassing op natuur, ook op je eigen leven.'


Quotes


Quotes

"Ik ga na deze week bewust duurzaam leven en ecologische producten gebruiken"


Quotes

"Echt een heel prettige balans in structuur en begeleiding, vrijheid en het werk, waardoor het echt een geheel is."


Quotes


Quotes

"Zeer positief, ontspannen, leerzaam, open, inspirerend, gezellig, lekker fysiek werk en intelligent gezelschap."