Gebinten opgeslagen voor herbouw

2012-04-04

Afgelopen week is de schoppe tot de grond toe afgebroken. Het gebint is heelhuids losgemaakt van zijn sokkels en tegen de boerderij opgeslagen. Bekijk hier het fotoboek van de afbraak en opslag

Gebinten opgeslagen voor herbouw
De bedoeling van de verbouwing van de schoppe tot duurzame cursusruimte is o.a. zoveel mogelijk materialen opnieuw te gebruiken. dus is begonnen met de beplanking, het gebint, de holle dakpannen, de nog bruikbare daksporen (vele zijn helaas een prooi van de boktor geworden), de planken van de verdiepingsvloer, de bakstenen uit de geslooopte tussenmuur, de stoeptegels en de stoepklinkers op de vloer. al deze materialen worden tijdelijk opgeslagen om straks weer hun functie in te nemen.

bakstenen soort bij soort img 6787

Hier liggen een paar soorten bakstenen, deels opgedolven als inmiddels onder de aarde verdwenen straatje, deels uit de tussenmuur losgebikte 'kloostermoppen'. Voor de muur van de nieuwe fietsenschuur zijn bijna 400 van deze bakstenen nodig.

JW maakt de palnken los en spijkervrij img 6855

Op de foto's zie je o.a. Jan-Willem bezig met het verwijderen van de planken van de verdiepingsvloer, waarna alle spijkers er uit gehaald worden. Het losbikken van de metselspecie van de prachtige "kloostermoppen' is een zwaar werkje dat veel geduld vraagt.

karkas van de schoppe img 6857

De bovenste twee balken heten 'gebintplaten' en blijken van dennenhout te zijn gemaakt, minder sterk en duurzaam dan eiken waar de rest van het gebint van is gemaakt. Wat niet meer gebruikt kan worden aan hout, en dat is nog aardig wat, wordt gezaagd tot brandhout. Het houthok komt dit voorjaar zeker nog vol te liggen met een mooie wintervoorraad...

het karkas staat nog overeind img 6860

Hier zie je het karkas dat straks weer de basis zal vormen van het nieuwe gebouw. Het staat inmiddels tegen de boerderij aan opgeslagen tot de kelder en de betonnen vloer gelegd zijn.

Gebint tegen boerderij opgeslagen img 6876

Nieuwsbrief?

Schrijf u hier direct in voor onze digitale nieuwsbrief.
Quotes


Quotes

"Interessant om de spanning te voelen tussen ongezonde gewoonten en bewust gezond leven."'


Quotes

"Ik heb hier de bevestiging gekregen dat dit duurzame leven me goed doet."


Quotes

'Ik ben me bewust geworden van dat IK deel uitmaak van levende systemen en kan bijdragen aan de kringloop hierin.'


Quotes

'De permacultuurprincipes zijn niet alleen van toepassing op natuur, ook op je eigen leven.'


Quotes


Quotes

"Ik ga na deze week bewust duurzaam leven en ecologische producten gebruiken"


Quotes

"Echt een heel prettige balans in structuur en begeleiding, vrijheid en het werk, waardoor het echt een geheel is."


Quotes


Quotes

"Zeer positief, ontspannen, leerzaam, open, inspirerend, gezellig, lekker fysiek werk en intelligent gezelschap."