Eerste investering door KNHM Participaties B.V. een feit

2012-08-06

Op donderdag 2 augustus hebben KNHM Participaties B.V. en de initiatiefnemers van Aarde-Werk De Stegge het investeringsplan ondertekend voor de bouw van een trainingsaccommodatie voor duurzaamheid.

Eerste investering door KNHM Participaties B.V. een feit
Eerste investering door KNHM Participaties B.V. een feit

Op donderdag 2 augustus hebben KNHM Participaties B.V. en de initiatiefnemers van Aarde-Werk De Stegge het investeringsplan ondertekend voor de bouw van een trainingsaccommodatie voor duurzaamheid.
De ondertekening is een bijzonder moment voor beide partijen. Voor Aarde-Werk De Stegge betekent het dat zij een grotere doelgroep kan verbinden aan haar trainingscentrum voor duurzaamheid. Voor KNHM is het de eerste investering vanuit het dit jaar opgerichte KNHM Participaties B.V..

Maatschappelijk doel

Met de komst van een trainings- en slaapaccommodatie kan Aarde-Werk De Stegge antwoord geven op de vraag naar meerdaagse cursussen en cursussen voor grotere groepen. Aarde-Werk De Stegge is een trainingscentrum voor duurzaamheid, waar particulieren en bedrijven cursussen kunnen volgen over duurzaamheid. De plek zelf reilt en zeilt volgens uiteenlopende duurzaamheidsprincipes: de energie wordt ter plekke opgewekt, de groenten en kruiden komen uit eigen tuin en de locatie is verbouwd op duurzame wijze. Het heeft hiervoor zelfs als één van de eerste kleinschalige locaties een BREEAM-certificatie ontvangen. De locatie geeft een extra impuls aan de trainingen.

Ondernemende aanpak

De ondertekening van het investeringsplan kostte acht maanden aan voorbereiding. In die periode heeft KNHM samen met de initiatiefnemer onderzoek gedaan naar de rentabiliteit van de onderneming, de voorwaarden voor financiële deelneming en de wijze waarop en aan wie de winst wordt uitgekeerd. Winst maken is niet het hoofddoel, maar wel nodig om het initiatief duurzaam vooruit te helpen. Jan Zijlstra is namens KNHM benoemd tot toezichthouder. Hij ondersteunt de initiatiefnemers in het versterken van de continuïteit op de lange termijn, zodat de maatschappelijke impact van de investering wordt gemaximaliseerd.

KNHM Participaties B.V.

KNHM heeft sinds 2012 een B.V. in het leven geroepen die investeert in maatschappelijke ondernemingen. KNHM Participaties B.V. is bereid wat meer risico te nemen dan de doorsnee investeerder. In aanmerking komen initiatieven die financieel zelf de broek op kunnen ophouden en waar de continuïteit is gewaarborgd. De winst van de maatschappelijke onderneming komt ten goede aan het maatschappelijk doel.

Aarde-Werk de Stegge

Aarde-Werk de Stegge is een boerderij en tuinderij die samen met het hele terrein zo ingericht zijn dat bezoekers een beeld krijgen van een duurzaam leefsysteem. De stichting wil mensen stimuleren tot een duurzame leefstijl in school, huis en bedrijf.

Bron: Duurzaam Gebouwd

Nieuwsbrief?

Schrijf u hier direct in voor onze digitale nieuwsbrief.
Quotes


Quotes

"Interessant om de spanning te voelen tussen ongezonde gewoonten en bewust gezond leven."'


Quotes

"Ik heb hier de bevestiging gekregen dat dit duurzame leven me goed doet."


Quotes

'Ik ben me bewust geworden van dat IK deel uitmaak van levende systemen en kan bijdragen aan de kringloop hierin.'


Quotes

'De permacultuurprincipes zijn niet alleen van toepassing op natuur, ook op je eigen leven.'


Quotes


Quotes

"Ik ga na deze week bewust duurzaam leven en ecologische producten gebruiken"


Quotes

"Echt een heel prettige balans in structuur en begeleiding, vrijheid en het werk, waardoor het echt een geheel is."


Quotes


Quotes

"Zeer positief, ontspannen, leerzaam, open, inspirerend, gezellig, lekker fysiek werk en intelligent gezelschap."