Duurzaam Doen: markt in de Notaristuin op 25 mei

2014-05-25

Aarde-Werk 'de Stegge' doet mee aan de organisatie van de markt 'Duurzaam Doen' op zondag 25 mei over de mogelijkheden van duurzaam leven en ondernemen in Winterswijk. Deze markt loopt van 12-17 uur in de Notaristuin achter de HEMA en tegenover Ekoplaza.

 Duurzaam Doen: markt in de Notaristuin op 25 mei
 

duurzaam lampje

 

Belangstellenden kunnen elektrische fietsen, brommers, scooters en auto's testen en met het oplaadpunt op de Markt kennismaken: de ECOTAP. Er staan kraampjes met geitenkaas van den Brommels, varkensvlees van 't Helder, isolatiematerialen, zonnepanelen van Kruisselbrink, B&WEnergy, HTW installatietechniek en cursussen over duurzaamheid en permacultuur.

img 9270

Het Achterhoekpakket met biogroenten en fruit is ook present naast Streeklokaal dat ijvert voor vlinder- en bijvriendelijke tuinen en wijngaard Hesselink. Bij de stand van imkerij Rotteveel kunnen kinderen kaarsen maken van bijenwas. Bij Aarde-Werk de Stegge kunnen ze informatie krijgen over hun eigen ecologische voetafdruk: hoeveel beslag leg ik met mijn consumptiepatroon op de aardse grondstoffen? Bij VerduurSaam kan men informatie krijgen over duurzaam verbouwen van je huis. Bij Nijland kun je natuurverf testen om te merken hoe natuurlijk deze verf smeert, geheel zonder schadelijke stoffen.

img 9826

Vijverpompje op zonne-energie wordt gedemonstreerd

De in 2013 opgerichte afdeling van GroenLinks Winterswijk zet zich in voor een groen en sociaal Winterswijk, waarbij de meeste energie besteed zal worden aan een duurzame en leefbare toekomst voor de regio. B&W Energy is het Duitse bedrijf voor zonne- en windenergie van de heren Busch en Wissink, dat sinds kort ook in Nederland actief is. Zo heeft het met een aantal collega-bedrijven een deal gesloten met Streekziekenhuis Koningin Beatrix en biedt het als Eco-Wenters allerlei duurzame oplossingen voor energiezuinig wonen aan de ziekenhuismedewerkers.

Nieuwsbrief?

Schrijf u hier direct in voor onze digitale nieuwsbrief.
Quotes


Quotes

"Interessant om de spanning te voelen tussen ongezonde gewoonten en bewust gezond leven."'


Quotes

"Ik heb hier de bevestiging gekregen dat dit duurzame leven me goed doet."


Quotes

'Ik ben me bewust geworden van dat IK deel uitmaak van levende systemen en kan bijdragen aan de kringloop hierin.'


Quotes

'De permacultuurprincipes zijn niet alleen van toepassing op natuur, ook op je eigen leven.'


Quotes


Quotes

"Ik ga na deze week bewust duurzaam leven en ecologische producten gebruiken"


Quotes

"Echt een heel prettige balans in structuur en begeleiding, vrijheid en het werk, waardoor het echt een geheel is."


Quotes


Quotes

"Zeer positief, ontspannen, leerzaam, open, inspirerend, gezellig, lekker fysiek werk en intelligent gezelschap."