Basisschool de Voshaar op bezoek

2010-06-15

O dinsdag 15 juni jl. is de laatste basisschoolklas van dit seizoen op bezoek geweest. Het was een combinatie van groep 7 en 8 die zeer aandachtig deelname an het buitenprogramma o.l.v. Hanneke Verhulst. 

Basisschool de Voshaar op bezoek
Hanneke liet de kinderen, als waren zij terug in de oertijd, luisteren naar wilde dieren, ruiken aan allerlei in het wild groeiende kruiden en bloemen en reageren op allerlei signalen. De kinderen waren zeer verrast  over de veelheid aan smaken en geuren van in het wild groeiende planten. Ook kregen ze instructie over het behandelen van brandnetelbrandwondjes met het gekneusde blad van de smalle weegbree. Een jongen die zijn hand aan een braamstruik openhaalde kon met het blad van het duizendblad het bloed gemakkelijk stelpen, wat hem zeer verraste.

Binnen liet Jan-Willem van de Velde zien hoe hij al meer dan vijfendertig jaar zelf brood bakt. Hij begon bij de aar en de tarwekorrels die de kinderen daaruit konden peuteren, liet de kinderen met een handmachine en een elektrische graanmolen tarwe tot meel fijn malen en havervlokken maken voor de muesli. Daarna liet hij zien hoe hij natuurlijke gist in de vorm van zuurdesem kunt maken en vermengde dat met de rest van het deeg en liet een paar kinderen meekneden. Ten slotte werden de broden in de ingevette bakblikken gedaan. Job en Ilse waren de gelukkigen die hun naam mochten ingraveren in het deeg. Zij hadden het beste het gewicht van dit handgemaakte brood ingeschat. Het brood woog 1245 gram.

Nieuwsbrief?

Schrijf u hier direct in voor onze digitale nieuwsbrief.
Quotes


Quotes

"Interessant om de spanning te voelen tussen ongezonde gewoonten en bewust gezond leven."'


Quotes

"Ik heb hier de bevestiging gekregen dat dit duurzame leven me goed doet."


Quotes

'Ik ben me bewust geworden van dat IK deel uitmaak van levende systemen en kan bijdragen aan de kringloop hierin.'


Quotes

'De permacultuurprincipes zijn niet alleen van toepassing op natuur, ook op je eigen leven.'


Quotes


Quotes

"Ik ga na deze week bewust duurzaam leven en ecologische producten gebruiken"


Quotes

"Echt een heel prettige balans in structuur en begeleiding, vrijheid en het werk, waardoor het echt een geheel is."


Quotes


Quotes

"Zeer positief, ontspannen, leerzaam, open, inspirerend, gezellig, lekker fysiek werk en intelligent gezelschap."