Workshopdag geneeskrachtige zalf en tinctuur maken 13 augustus

NB Alleen toelating met aanmelding vooraf via inschrijfformulier. Maximum  6 deelnemers.

In een dag maak je je de technieken eigen om zelf zalf en geneeskrachtig tinctuur te maken.

Alle stappen van het proces, inclusief het plukken van de bloemen, maak je mee. Tussen de middag genieten we van een vegetarische biologische lunch die je gaat versieren met een eigen geplukte salade.

We beginnen na de kennismaking met een wandeling door de tuin van boerderij de Stegge o.l.v.  Gea Boessenkool, trainer. De wandeling eindigt met het verzamelen van de bloemen benodigd voor het maken van een geneeskrachtige zalf. We gaan vervolgens de stappen doorlopen van bloemen drogen, olie maken en uiteindelijk zalf maken. Uiteraard krijg je een potje zalf mee naar huis.

We pauzeren daarna onder het genot van een heerlijke verse biologische lunch met (zelf geplukte) ingredienten uit de tuin. 

's Middags gaan we opnieuw de tuin in om de bloemen en plantdelen te verzamelen voor geneeskrachtige tinctuur. Met Gea's uitleg raak je als vanzelf verbonden met je eigen kunnen om je eigen tinctuur te maken. Als deze klaar is, kun je later een flesje komen afhalen, want eerst moet het mengsel 1-2 maanden inwerken. 

Een rustige en ontspannen dag waar je jezelf kunt omringen met de onvermoede schatten uit de natuur...

 

Kosten inclusief biologisch vegetarische lunch en een potje zalf en tinctuur: € 35,- 

Datum: 13 augustus, van 10.00-15.00 uur


Inlichtingen en leiding: Gea Boessenkool 06 21566924
Inschrijfformulier