Wilgenstoel maken en vlechten 23-24 februari

Wie zou er niet trots zijn op een tuinstoel die hij of zij zelf gemaakt heeft met behulp van wilgentakken, zoals op onderstaande foto? In twee dagen kun je leren hoe je van verse wilgentenen zo'n stoel of bank kunt maken. Onder deskundige leiding gaan we leren hoe je met simpele materialen (vers hout, wilgentenen) een stevige (buiten) stoel kunnen maken.

Je kunt je wel alvast inschrijven met hulp van het inschrijfformulier.

We nemen contact met je op.

Op zaterdag en zondag werk je overdag in een kleine groep onder deskundige leiding aan het construeren van zo'n zitmeubel voor in de tuin. Je leert welke wilgensoorten geschikt zijn voor het maken van stoelen, maar ook van welke dikte de takken dienen te zijn. Daarnaast is het handig te weten op welk moment in het jaar je het best takken kunt snoeien om de stoelen van te maken. 

img 8217

Uitgelopen wilgenhaag met eenjarig hout

Wilgen, essen en populieren werden van oudsher geplant rondom het erf van boerderijen. Deze hakhout- en geriefbosjes leverden materiaal voor diverse doeleinden op de boerderij: essenhout voor het maken van stelen voor spades, schoppen en bezems, populierenhout voor het maken van klompen en wilgenhout voor het maken van o.a. manden en vlechtheggen. Die oude traditie is het waard om doorgegeven te worden. Vandaar deze workshop die op 11 en 12 februari wordt gehouden. Voor eten en drinken wordt gezorgd en voor wie wil blijven slapen staat een bed klaar in de slaapruimte boven de cursusruimte 'de Schoppe' naast de boerderij. 


Data:
Za. 24 februari 10 uur-16 uur en zo. 25 februari 10-16 uur  


Leiding:
Tomas Civin, medewerker bosonderhoud Aarde-Werk De Stegge


Plaats:
Geessinkweg 3 Winterswijk Kotten 7107 AR

Cursuskosten: 
€ 130,- (incl BTW) per persoon, inclusief biologische catering (twee lunches met groenten uit eigen tuin en vers speltbrood van de boerderij).

Logieskosten: (indien je blijft slapen)                                                                                                                                                                     
Je kunt 's avonds in de cursusruimte verblijven en een bed reserveren in een van de 2 slaapruimtes van de schoppe a € 25,- per nacht lakenpakket inbegrepen of je tentje opzetten in de wei a € 10,-  per nacht. Mensen met een uitkering of minimumloon kunnen een verzoek doen voor een kortingsregeling (in overleg).

Extra catering Indien gewenst: € 20,- voor vegetarische biologische warme maaltijd 1e dag plus ontbijt 2e dag

Opgave: met inschrijfformulier hieronder. Geef s.v.p. aan welke logieskeuze je maakt. Reservering door 100 euro of direct het bedrag plus logieskosten over te maken op Triodosbanknummer NL12 TRIO 0390 5016 46 t.n.v. Aarde-Werk de Stegge Winterswijk Kotten onder vermelding van 'weekend wilgenstoelen'.

Vervoer: In Winterswijk komen Arrivatreinen 10 over half aan. Vanaf het station kun je verder met de regiotaxi (6 euro p.p.) mits je deze twee uur voor aankomst belt. (0900-0276). Zonodig komen we je afhalen van het station met de fietstaxi. (bel 06-48355663)

Zaterdag werken we 's morgens en 's middags. 's Avonds kunnen degenen die blijven slapen verblijven in de cursusruimte. Zondag gaan we verder en sluiten zondagmiddag rond 16.00 u. af, zodat je om 16.30 uur op weg kunt naar huis.Inschrijfformulier