Permacultuur Ontwerp Cursus met praktijk

Dit wordt je toegang tot integraal duurzaam denken en handelen. In 6 weekenden leer je wat de voorwaarden zijn voor een duurzaam ontwerp van je tuin, je huis, je stad of je stuk land (als je dat hebt). Je oefent met het geleerde in de praktijk.

plattegrond 90x62 7 171106

De permacultuur design course is ontworpen door Bill Mollison, de grondlegger van de permacultuur. Van hem en zijn directe leerlingen Lea Harrison en Geoff Lawton heb ik - Gea Boessenkool- de opleiding ontvangen tot docent permacultuur. Sinds mijn eerste PDC in Dronten in 1994 ben ik niet meer gestopt met het leren en toepassen van de permacultuur-principes in alles wat ik doe: hoe ik kook, hoe ons terrein is vormgegeven, welke technieken en duurzame materialen ik toepas... het is allemaal voortgekomen uit die eerste PDC en teacherscourse van Lea Harrison. 

Dat wat ik geleerd heb door de theorie en de eigen praktijk met permacultuurtoepassingen sindsdien, ga ik in deze cursus aan je overdragen, samen met de educatie van Geoff Lawton als we samen naar zijn video's gaan kijken en deze nabespreken. 

We gaan het met elkaar hebben over de ethiek, over water, over bodembeheer, over bomen en klimaat, over ontwerpprincipes en hoe deze toe te passen. 

Het is veel stof, inspirerend om met elkaar  te bespreken en vooral heel leerzaam om toe te passen in de praktijk, op het land, in het water en in de bodem van de Stegge.

Je gaat ook zelf een ontwerp maken van een locatie waar jij (mede) zeggenschap over hebt.

Door dit te oefenen, ontdek je wat er allemaal komt kijken bij een goed permacultuur ontwerp. We bespreken met elkaar ieders ontwerp, een leerzame ervaring!

Welkom in een cursus die je nooit meer vergeet.

Cursusdata: 6 weekenden, te beginnen op 11-13 september, om de 14 dagen ( 25-27 sept, 9-11 okt, 23-25 okt, 6-8 november en 20-22 november ), steeds van vrijdagavond tot zondagmiddag. 

Locatie: Aarde-Werk de Stegge, geheel als permacultuursysteem ontworpen en uitgebouwd, met eigen duurzame cursusaccomodatie en biologische producten van eigen land. 

Kosten zijn in 3 tarieven opgebouwd:

Tarief A voor gemiddeld inkomen (€ 25.000,- tot € 40.000,-)

Tarief B voor laag inkomen ( tot € 25.000,-)

Tarief C voor hogere inkomens of de cursus kan gedeclareerd worden (> 40.000,-) vragen we een solidariteitsbijdrage, zodat ieder die wil kan meedoen.

Tarief A: per weekend: Cursus € 122,50 + Maaltijden € 30,- (samen koken) + Overnachtingen € 70,-, dus € 222,50.

= € 1.335,- in totaal

Tarief B: € 935,- in totaal

Tarief C: € 1735,- in totaal 

Inschrijven? Vul het inschrijfformulier in en geef in het opmerkingenveld je motivatie aan. We nemen daarna contact met je op voor een kennsimakingsgesprek. 


Inschrijfformulier