Permacultuur introductiecursus 22-23 juni

Permacultuur is een ontwerpsysteem voor het duurzaam vormgeven van terreinen, installaties en lokale economische transacties. In deze cursus kom je heel veel te weten over het creëren van een duurzaam leefsysteem volgens principes van permacultuur. Je ziet hoe het leefsysteem van Aarde-Werk 'de Stegge' is opgebouwd en nog elk jaar wordt verrijkt.

In dit weekend leer je wat een leefsysteem echt duurzaam maakt. We gaan hiertoe geregeld te rade bij Geoff Lawton, leerling van Bill Mollison, de grondlegger van de permacultuur.

De volgende zaken kun je leren:

Je leert hoe je een leefsysteem kunt ontwerpen dat uitgaat van kringlopen waarin 'afval' altijd weer grondstof is.

Je leert hoe een duurzaam systeem zichzelf in stand houdt.

img 0933

Strobouw kan ook deel uitmaken van een duurzaam leefsysteem


Je ziet nieuwe mogelijkheden in een wereld die op de huidige wijze op termijn niet meer houdbaar is door overmatig gebruik van grondstoffen, energie en water.

Je oefent jezelf in ontwikkelen van denkwijzen en oplossingen voor problemen waar onze wereld nu mee geconfronteerd wordt.

Je maakt op basis van de aangereikte principes zelf een ontwerp voor (een deel van) je eigen leefsituatie.

img 0841

Eerste ontwerp op basis van waarnemingen op het terrein


Je ontdekt het plezier en de voldoening van het verblijven in een duurzaam systeem zoals op De Stegge.

img 0796

Samen in orde maken van de 'aardbeientoren'

Je krijgt praktische tips bij het verbouwen van voedsel, ook op een klein oppervlak als een tuin of balkon.

img 0781

Ook in januari nog groenten uit de tuin...
Data

Za. 23 juni 10 uur - zo. 24 juni 16 uur 

 

Plaats:

 

Geessinkweg 3 Winterswijk Kotten 7107 AR

Leiding:
- Gea Boessenkool, teacher en consultant permaculturedesign, directeur Allesduurzaam.nl en voorheen Aarde-Werk BV, medeoprichter van stichting Aarde-Werk en stichting Aarde-Werk 'de Stegge'
- Jan-Willem van de Velde, consultant permaculturedesign, deep ecology trainer en coach, muzikant, medeoprichter van stichting Aarde-Werk en stichting Aarde-Werk 'de Stegge' 


Cursuskosten: 
€ 140,- (incl BTW) per persoon, inclusief biologische catering met groenten uit eigen tuin.

Logieskosten:                                                                                                                                                                      
Je kunt een bed reserveren in een van de 2 slaapruimtes van de schoppe a € 25,- per nacht of je tentje opzetten in de wei a € 10,-  per nacht. Mensen met een uitkering of minimumloon kunnen een verzoek doen voor een kortingsregeling (in overleg).

Opgave: met inschrijfformulier hieronder. Geef s.v.p. aan welke logieskeuze je maakt. Reservering door 100 euro of direct het bedrag plus logieskosten over te maken op Triodosbanknummer NL12 TRIO 0390 5016 46 t.n.v. Aarde-Werk de Stegge Winterswijk Kotten onder vermelding van 'weekend Heel de bodem' met datum.

Vervoer: In Winterswijk komen Arrivatreinen 10 over heel en 10 over half aan. Vanaf het station kun je verder met de regiotaxi (6 euro p.p.) mits je deze twee uur voor aankomst belt. (0900-0276). Zonodig komen we je afhalen van het station met de fietstaxi. (bel 06-48355663)

Zaterdag werken we 's morgens en 's middags. 's Avonds is er voor geinteresseerden een film over het onderwerp te bekijken. Zondag gaan we verder en sluiten zondagmiddag rond 16.00 u. af, zodat je om 16.30 uur op weg kunt naar huis.

 

 

 

 

 

 

 

 


Inschrijfformulier