Permacultuur in de moestuin 17-18 maart

Steeds meer mensen raken vertrouwd met permacultuur, willen moestuinieren of hun stadstuin omzetten in een 'eetbare tuin'. Maar hoe pak je dat aan? Wat is dan die 'permacultuurmanier'? Waarin is het anders? Waar moet je op letten? Wat kun je op een klein oppervlak? Hoe leg je zo'n tuin aan?

 

Dit weekend is opgebouwd uit de beantwoording van al jouw praktische vragen. Of je nu wel of geen ervaring hebt met een moestuin, wel of niet iets weet van permacultuur: je krijgt in dit weekend een heleboel handreikingen en praktische tips om je eigen moestuin te kunnen opzetten. Met een beplantingsplan onder je arm kom je thuis en kun je meteen aan de slag.

We geven aandacht aan de volgende zaken:

  • composteren en fermenteren
  • mulchen ofwel bodem bedekken
  • eenjarige en/of vaste planten
  • tuinieren in 'lagen'
  • ontwerpen van je eigen eetbare tuin of moestuin
  • zaaien en uitplanten
  • voorkomen van plagen
Neem de plattegrond van je (moes)tuin mee en we gaan met elkaar aan de slag. Op het terrein van Aarde-Werk 'de Stegge' zijn vele voorbeelden te zien die je vast zullen inspireren en op ideeen brengen.

Data:

zaterdag 17 maart  10.00 uur - zondag 18 maart 17.00 uur

Plaats:

Geessinkweg 3 Winterswijk Kotten 7107 AR

Leiding:
Gea Boessenkool, boerin, permacultuurdocente en mede-oprichter st. Aarde-Werk 'De Stegge'

Cursuskosten: 
€ 140,- (incl BTW) per persoon, inclusief biologische catering met groenten uit eigen tuin.

Logieskosten:                                                                                                                                                                      
Je kunt een bed reserveren in een van de 2 slaapruimtes van de schoppe a € 25,- per nacht of je tentje opzetten in de wei a € 10,-  per nacht. Mensen met een uitkering of minimumloon kunnen een verzoek doen voor een kortingsregeling (in overleg).

Opgave: met inschrijfformulier hieronder. Geef s.v.p. aan welke logieskeuze je maakt. Reservering door 100 euro of direct het bedrag plus logieskosten over te maken op Triodosbanknummer NL12 TRIO 0390 5016 46 t.n.v. Aarde-Werk de Stegge Winterswijk Kotten onder vermelding van 'weekend Heel de bodem' met datum.

Vervoer: In Winterswijk komen Arrivatreinen 10 over heel en 10 over half aan. Vanaf het station kun je verder met de regiotaxi (6 euro p.p.) mits je deze twee uur voor aankomst belt. (0900-0276). Zonodig komen we je afhalen van het station met de fietstaxi. (bel 06-48355663)

Zaterdag werken we 's morgens en 's middags. 's Avonds is er voor geinteresseerden een film over het onderwerp te bekijken. Zondag gaan we verder en sluiten zondagmiddag rond 16.00 u. af, zodat je om 16.30 uur op weg kunt naar huis.

 

 

 

 

 

 


Inschrijfformulier